Presentació

Presentació

Què és?

El Paisatge Protegit La Serra d'Escalona i el seu entorn és un nou Espai Natural Protegit, dins de la xarxa d'Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana, dependent de la Conselleria d´Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

On està?

Declarat Paisatge Protegit el 19 d'Octubre de 2018, la Serra Escalona i el seu entorn, es troba al sud de la província d'Alacant, concretament a la comarca de la Vega Baixa del Segura. Amb una superfície de 10.683,76 ha afecta a tres termes municipals: Pilar de la Horadada, San Miguel de Salinas i Orihuela.

A més de la protecció com a Paisatge Protegit, la zona està declarada ZEPA amb una superfície de 10.458,76 hectàrees i LIC amb una superfície de 4.782 ha. i contemplada com a Àrea d'Interés per a Ocells del "Inventari IBA 98".

Quins són els seus valors?

En el Paisatge Protegit La Serra Escalona i el seu entorn, la muntanya que li dona nom juntament amb els contraforts muntanyencs de la Serra de Pujálvarez i el Crist, doten a aquest espai d'un elevat valor paisatgístic i ambiental.

Aquest enclavament conserva una important massa forestal, més densa en barrancs i ombries, formada principalment per pi blanc, arboç, coscolla, llentiscle i margalló, en la qual troba recer la fauna. Sens dubte el principal valor faunístic d'aquest territori és l'abundant població de conill que ha permés que espècies de gran rellevància com l'àguila real o l'àguila cuabarrada troben en el paisatge una de les seues principals àrees de dispersió, i que mamífers carnívors com el gat muntés present una grandària poblacional important en aquesta zona.

 

El Centre d'Informació i l'Oficina Tècnica del Paisatge Protegit de la Serra Escalona i el seu Entorn està localitzat en:

Edifici Europa (En la rotonda d'entrada a Pinar de Campoverde)

Calle Canela nº1.

03190 Pinar de Campoverde.

Pilar de la Horadada (Alacant).

Horari d'atenció al públic:

De dilluns a *dissabte de 9.00 a 14:00h

* El Centre d'Informació pot trobar-se tancat alguns dissabtes durant la realització de determinades activitats i altres assumptes, per la qual cosa li recomanem posar-se en contacte telefònic prèviament a la seua visita.

El Centre romandrà tancat els diumenges i els dies 24, 25 i 31 de desembre i l'1 i 6 de gener.

Personal:

  •  
  • Director Conservador
  • 2 Educadors Ambientals

Contacte: 

Telèfon contacte: 686 52 92 94

mail: serra_escalona@gva.es