Reservas Valencianas de Caza

Reservas Valencianas de Caza

Les Reserves Valencianes de Caça són els terrenys d'excepcionals possibilitats cinegètiques de caça major i on, per les seues especials característiques d'ordre físic i biològic, calga una ordenació que prevalga, en sintonia amb les circumstàncies socioeconòmiques de l'entorn, la conservació dels processos ecològics naturals i la biodiversitat (Llei 13/2004, de 27 de desembre, de caça de la Comunitat Valenciana).

A la Comunitat Valenciana existeixen dos espais declarats com a reserva de caça que ocupen el 2% dels espais cinegètics del territori valencià: la Reserva Valenciana de Caça dels Ports de Tortosa–Beceite i la Reserva Valenciana de Caça de La Mola de Cortes.

La Reserva Nacional dels Ports de Beceite, que en territori de la Comunitat es defineix com a Reserva Valenciana de Caça dels Ports de Tortosa – Beceite segons la Disposició Primera de la Ley2/2004 de caça de la Comunitat Valenciana, va ser declarada per la Llei 37/1966 sobre la creació de Reserves Nacionals de Caça. Es tracta d'un espai compartit amb les províncies de Tarragona i Terol, amb una superfície de més de 29.000 ha ocupant tan sols el 5% del seu terreny a Castelló, a la Comunitat Valenciana. La seua gestió és tutelada per la Generalitat de Catalunya.

La Reserva Valenciana de Caça de Mola de Cortes, declarada en 1973, es troba a la província de València, entre les comarques de la Canal de Navarrés i la Vall d'Ayora. La seua superfície és de 35.513 ha, repartides entre els municipis de Bicorp, Cofrentes, Cortes de Pallás, Jalance, Jarafuel, Millares i Teresa de Cofrentes . És gestionada per la Generalitat Valenciana

Contacte: rvcmuelacortes@gva.es

Aquest any 2023 se celebra el 50 aniversari de la declaració com a Reserva Nacional de Caça a la Reserva Valenciana de Caça de Mola de Cortes. Per a la commemoració d'este aniversari s'ha realitzat un llibre fotogràfic i un vídeo reflectint en imatges estos 50 anys de l'enclavament.

Descàrrega Llibre 50 aniversari ​​​​​​​


​​​​​​​

 

 

 

 

Listado documentos