-

Enllaços destacats

NOVETATS

Ves enrere La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es trasllada a Xátiva per a realitzar una Jornada de Formació Urbanística.

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat es trasllada a Xátiva per a realitzar una Jornada de Formació Urbanística.

El director general d'Urbanisme, VICENTE J. GARCIA NEBOT, ha traslladat als assistents la utilitat de les eines creades per a facilitar el treball urbanístic, així com els últims tràmits posats en marxa i les respostes a les qüestions d'interés actuals

13.09.22

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha celebrat una jornada de formació dirigida a funcionaris i professionals a l'Ajuntament de Xàtiva amb el propòsit de continuar estenent les noves eines urbanístiques posades en marxa per a agilitzar la tramitació i facilitar instruments capaços d'articular un nou model d'urbanisme productiu, sostenible i participatiu.

En aquest sentit, el director general d'Urbanisme de la Generalitat Valenciana, VICENTE J. GARCIA NEBOT, ha abordat durant l'acte assumptes com la utilitat de les guies urbanístiques, els detalls dels tràmits posats en marxa i, a més, ha respost a qüestions d'interés per als treballadors de l'àrea.

La jornada ha estat oberta al públic i en ella han participat alts càrrecs, funcionaris i persones i institucions vinculades al món urbanístic, per la qual cosa la convocatòria també s'ha estés al Col·legi Territorial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana. Prèviament a la seua celebració, s'ha dut a terme una reunió tècnica entre l'alcalde de Xátiva, Roger Cerdà, el regidor d'Urbanisme, Ignacio Reig, i Vicente Joaquín García Nebot, director general d'Urbanisme.

La Direcció General d'Urbanisme ha aprofitat l'ocasió per a explicar la funció de la GUIA-T, plataforma informàtica la finalitat de la qual és simplificar i agilitzar els procediments urbanístics. Així mateix, s'ha aprofundit en la important labor que compleixen les guies urbanístiques disponibles com la de Participació Pública, Perspectiva de Gènere, Agent Habilitador i Agent Edificador i altres futures, com la pròpia guia de les ECUV’s.

D'altra banda, el programa també ha plantejat altres matèries com els beneficis de les entitats urbanístiques col·laboradores o els llits per a afrontar la minimització d'impacte respecte als habitatges de segona residència que tenen ara la possibilitat de regularitzar la seua situació. A més, s'ha reservat un espai per a resoldre qüestions entorn de temes vigents com, per exemple, l'impacte de les instal·lacions fotovoltaiques en l'urbanisme.

“Des de la Direcció General d'Urbanisme treballem dia a dia per a crear noves eines i acostar als diferents col·lectius de l'àmbit urbanístic aquests instruments d'utilitat concordes a un nou model d'urbanisme més àgil, productiu i sostenible”, ha manifestat Vicente Joaquín García Nebot.