Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Celebració del geolodía con LIFETECMINE

Celebració del geolodía con LIFETECMINE

Celebració del GEOLODÍA en la Devesa del Saler (València)

El passat 9 de maig es va celebrar el Geolodía a la Devesa del Saler (València), coordinat per la Societat Geològica d'Espanya i organitzat per TECMINE entre altres institucions.

Aquesta celebració és de caràcter general per a tots els públics amb l'objectiu de donar a conéixer els recursos geològics que disposem i conscienciar a la població, amb més o menys coneixement en la matèria, de la seua importància.

Es tracta d'una experiència en la qual geòlegs experts expliquen la història geològica de diferents zones de la Comunitat Valenciana, i enguany s'ha realitzat a la Devesa del Saler i l'Albufera de València.

L'equip de LIFETECMINE va preparar un estand amb el material divulgatiu (roll-up, fullets, llibretes i motxilles, etc.) i va realitzar una presentació als participants, que van superar els 100 assistents. Expliquem les principals característiques de la restauració de la mina Fortuna i els valors geològics i turístics del Racó d'Ademús.

En la jornada va destacar la curiositat que desperten les explotacions mineres i el públic assistent, de totes les edats, va plantejar diverses preguntes sobre els minerals extrets, els sistemes d'explotació i les formes de restauració.

El gran interés que va despertar en els assistents, tant per la zona del Racó d'Ademús com de l'explotació minera restaurada ens motiva per a realitzar més accions divulgatives tant en la mina com en poblacions com València, ja que l'afluència de gent de les grans ciutats és significativament major a la qual es pot aconseguir en els esdeveniments locals del Racó.

Durant la presentació s'informa que l'any vinent, la celebració d'aquest dia és possible que tinga lloc en la Mina Fortuna dins del marc del pla after-life del projecte TECMINE.

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.