Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Presentació del LIFE TECMINE en la IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

Presentació del LIFE TECMINE en la IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

El projecte LIFE TECMINE, impulsat per la Direcció General de Medi Natural i Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, va ser presentat el passat 20 de gener en les IV Jornades Mineria i Desenvolupament Sostenible, organitzades per la Coordinadora per la Serrania Viva en la localitat valenciana de Villar del Arzobispo.

Aquestes jornades destinades a donar cabuda als diferents actors implicats i afectats per l'activitat minera en la zona, permeten establir canals de comunicació i acostament entre les diferents visions. L'objectiu comú és aconseguir el desenvolupament d'una mineria sostenible amb el medi ambient, econòmicament viable i socialment acceptada.

En aquest marc, el projecte co-finançat per la Comissió Europea a través del Programa LIFE, sota l'acrònim TECMINE (Innovative Techniques for Mine Restoration) pretén oferir solucions tècniques per a la restauració de mines en espais naturals, amb l'objectiu de minimitzar problemes d'erosió, geomorfològics, hidrològics i paisatgístics que les tècniques tradicionals no sempre resolen amb eficàcia. La restauració d'una mina localitzada en el Racó d'Ademús, oferirà, a més, noves oportunitats d'usos, el desenvolupament soci-econòmic de la zona i la posada en valor dels terrenys afectats per l'extracció minera.

El projecte TECMINE va començar el novembre passat de 2017, té una durada de 4 anys i compta amb un consorci que integra al Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), SIBELCO MINERALS, S.A, Universitat Complutense de Madrid i Valenciana d'Aprofitament Energètic de Residus S.A. (VAERSA).

El Cap del Servei d'Ordenació i Gestió Forestal, encarregat de la coordinació del projecte TECMINE va realitzar la presentació del mateix en la jornada, explicant en profundad el marc legal de la restauració de mines en terrenys forestals de la Comunitat Valenciana, les bondats i limitacions detectades en les tècniques de restauració dutes a terme en la regió i els objectius i resultats que s'esperen del projecte LIFE.

Descàrrega de documents:

Presentació del projecte LIFE TECMINE en les IV Jornades de Mineria i Desenvolupament Sostenible de Villar del Arzobispo

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.