Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere Rèplica del model geomorfològic TECMINE en Arguisuelas (Conca)

Rèplica del model geomorfològic TECMINE en Arguisuelas (Conca)

Rèplica del model geomorfològic GeoFluv aplicat al projecte LIFE TECMINE en l'explotació minera "Sant Lluís" de l'empresa SAMCA en Arguisuelas (Conca)

Al juliol de 2019, personal tècnic del grup SAMCA va assistir al curs "NOVES TECNOLOGIES APLICADES EN LA RESTAURACIÓ D'EXPLOTACIONS MINERES" ( https://n9.cl/9mu07 ) organitzat per l'equip del projecte LIFE TECMINE a Madrid i va visitar la restauració de la mina Fortuna a Ademús (València).

El grup SAMCA, amb seu a Saragossa, està present en el sector miner, entre altres, des dels anys 60, sent actualment un dels productors de leonarditas i argila més importants en l'ambit nacional.

Després de conéixer el model de restauració geomorfològica aplicat en TECMINE (mètode GeoFluv) i els seus recents resultats, l'equip tècnic de SAMCA va mostrar interés per replicar el model en una de les seues concessions, anomenada Sant Luís en Arguisuelas (Conca) els materials extrets del qual són similars als que disposem a Fortuna (Fàcies Utrillas).

Estado inicial, con grandes cárcavas y erosión

Estat inicial, amb grans xaragalls i erosió

Com a part de l'acció de replicabilitat compromesa en el projecte LIFE TECMINE, es va iniciar l'assessorament i suport a l'empresa en el disseny i implementació del model. Així, després de posar-se en contacte amb el soci expert en restauració geomorfològica, la Universitat Complutense de Madrid (UCM), en 2020 es van realitzar els dissenys i actualment s'està duent a terme el moviment de terres i remodelat de prop de 9 hectàrees, sota l'assistència de l'equip de la UCM.

 Ejecución de la restauración geomorfológica. 

Execució de la restauració geomorfològica.

La difusió i formació inclosa en el projecte LIFE TECMINE està donant bons resultats, aconseguint professionals del sector que projecten i executen les restauracions de mines.

L'equip de VAERSA va visitar la restauració el passat dia 10 de juny, on vam poder veure l'avanç de les obres i comentar altres tècniques aplicades per l'empresa en diferents zones restaurades.

Des del projecte LIFE TECMINE volem felicitar al grup SAMCA (https://gruposamca.com/) per la seua iniciativa i el seu interés a avançar cap a una mineria més responsable i sostenible.

Foto del equipo durante la visita

 

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.