Organismes

Portals

Novetats Life Tecmine

Ves enrere TREBALLANT EN XARXA: els projectes LIFE ECOMED i TECMINE

TREBALLANT EN XARXA: els projectes LIFE ECOMED i TECMINE

ECOMED i TECMINE són dos projectes del programa europeu LIFE que han trobat punts en comú que poden enfortir els resultats de tots dos projectes.

L'objectiu d'ECOMED és generar un programa teòric i pràctic de sectors específics per al procés d'especialització del sector mediterrani de la bioingeniería. La bioingeniería és una disciplina científica i tècnica que combina la tecnologia i la biologia, fent ús de plantes i comunitats vegetals per a la protecció del sòl i les infraestructures, i contribuir al desenvolupament del paisatge. El programa de formació està enfocat en l'estabilització de sòls i enginyeria fluvial, avaluació de riscos i tècniques de selecció en ambients mediterranis.

L'objectiu de TECMINE és millorar la restauració de mines en àrees forestals mitjançant l'assaig de noves tècniques de restauració que tenen en compte qüestions ambientals i socials que no s'aborden per complet amb les tècniques tradicionals.

Guillermo Tardío, membre d'ECOMED, ha participat en el Panell d'Experts organitzat per TECMINE assessorant sobre les tècniques de bioingeniería sobre estabilització de sòl que podrien emprar-se en la restauració de pedreres de forma reeixida.

En el futur s'espera dur a terme col·laboracions entre ECOMED i TECMINE, creant una xarxa de treball (NETWORK) eficient i de comunicació fluïda.

Avís

 Avís

El projecte LIFE TECMINE i el contingut d'aquesta pàgina web han sigut finançats amb el suport del Programa LIFE de la Unió Europea.

*Aquesta publicació [comunicació] reflecteix únicament les opinions de els/les autors/es, i la Comissió no es fa responsable de l'ús que puga fer-se de la informació ací continguda.