Informació general

Informació general

El Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, des de l'any 1999, desenvolupa diferents activitats per a tractar d'informar, formar, educar i conscienciar la població sobre la importància i la necessitat de la participació de tots nosaltres per a aconseguir una bona gestió del medi ambient.

Per a poder aconseguir aquests objectius el CEACV disposa de nombrosos recursos i instal·lacions per a ús general del públic com són exposicions, jardins, hort, laboratori, aules, o el propi Centre de Documentació-Biblioteca.

L'objectiu bàsic d'aquest Centre de Documentació – Biblioteca és oferir un espai en el qual poder donar resposta a les necessitats d'informació publicada que tinguen professors, professionals, estudiants o públic interessat en particular en el camp de l'educació ambiental i, en general, en el del medi ambient. A més, el Centre de Documentació també serveix com a suport per a la realització de diverses activitats d'educació ambiental del mateix CEACV.

 

CENTRE D'EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA
Alqueria dels Frares. Partida de Gausa
Carretera de la Siderúrgica, km 2
46500 Sagunt (València)
Telèfon Centre de Documentació 962617938
biblioteca_cea@gva.es

Dades de contacte:
Técnic del Centre de Documentació-Biblioteca del CEACV: Víctor Benlloch


Com arribar-hi

 

Serveis

Serveis

El Centre de Documentació del CEACV pot ser utilitzat com qualsevol altra biblioteca pública:

 

  • Es poden realitzar consultes en sala. La biblioteca disposa d'un espai perfectament habilitat per a la consulta de materials en la sala i amb l'assessorament in situ d'un tècnic per a donar resposta a qualsevol dubte que puga sorgir. També disposa d'un ordinador connectat a Internet, per a efectuar qualsevol recerca d'informació que requerisca un usuari o per a poder realitzar tasques que requerisquen un suport informàtic.
  • Es pot utilitzar el servei de préstec extern. Permet el préstec de fins a 4 documents durant un termini màxim de 15 dies. Per a poder traure documents en préstec sols cal emplenar una fitxa d'usuari i aportar una fotocòpia del DNI (aquest tràmit es pot fer per fax). Les revistes i les obres de referència (diccionaris, enciclopèdies, etc.) no es poden traure en préstec. El préstec de documents pot ser presencial o bé a través de correu. En aquest últim cas l'enviament de materials està limitat a un pes de 3 kg de tal forma que en cas d'excedir aquest límit el cost de l'enviament corre enterament a càrrec de l'usuari del servei.
  • La devolució de documents per correu sempre corre a càrrec de l'usuari.
  • Recerques bibliogràfiques entre els materials que estan disponibles en els seus arxius.
  • Proposta d'adquisició de llibres. Es poden fer propostes per a l'adquisició de llibres o altre material bibliogràfic. El CEACV valorarà la sol·licitud i l'adquirirà si ho considera oportú.

 

Horari

  DILLUNS DIMARTS DIMECRES DIJOUS DIVENDRES
MATÍ  9 h - 14 h 9 h - 14 h 9 h - 14 h 9 h - 14 h 9 h - 14 h
VESPRADA*  16 h - 18 h 16 h - 18 h 16 h - 18 h 16 h - 18 h TANCAT

 

* Juny, juliol, agost i setembre, de vesprada tancat. 
Caps de setmana, tancat.
Servei de préstec de dilluns a divendres.

Fons bibliogràfic

Fons bibliogràfic

Es tracta d'una biblioteca especialitzada en temàtiques ambientals, que disposa actualment de més de 4.000 referències bibliogràfiques, vídeos, Cd-rom, DVD i revistes, que està en contínua ampliació mitjançant noves adquisicions.

Disposa d'un sistema de classificació amb deu temàtiques generals que inclouen diversos apartats més específics (s'inclouen al final d'aquest document). A més d'un arxiu de vídeos (VHS) i un altre de documents en format digital (DVD i CD-rom).

 

CONSULTA DELS FONS DOCUMENTAL

La consulta es pot realitzar directament en sala, amb l'assessorament del tècnic encarregat, o pot realitzar-se a través de la consulta externa via telefònica o correu electrònic. En aquests moments l'accés a en  línia dels fons documentals de la biblioteca es realitza a través de la pàgina web del CIDAM (Centre d'Informació i Documentació Ambiental), accessible a través de la pàgina web de la Conselleria o a través d'aquest enllaç. Una altra possibilitat és la de, mitjançant una trucada telefònica o un correu electrònic, sol·licitar informació sobre un o varis documents determinats. Aquesta informació sol·licitada es remet al sol·licitant en el format que demane.


Consulta les temàtiques del sistema de classificació de la biblioteca del CEACV