Jornades CEACV


 

VI JORNADES D’EDUCACIÓ AMBIENTAL DE LA COMUNITAT VALENCIANA

29 i 30 de setembre i 1 d’octubre de 2022 - Universitat Jaume I de Castelló

“Actuar des de l’esperança”

 

Les afeccions ambientals i socials provocades pel nostre model de societat són cada vegada més greus i evidents. S'utilitza el terme de crisi socioambiental, que reflecteix amb més contundència la magnitud de les conseqüències d'aquest model sobre el medi ambient i sobre la vida de les persones: el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat, la desertificació, l'empobriment de la qualitat de vida de les persones, l'augment de les desigualtats socials, etc. Per a poder afrontar aquesta crisi és necessari dur a terme una transició ecològica marcada pels valors humans, i mitjançant un canvi cultural que revise d'arrel els paràmetres que la causen i permeta construir un món millor per a totes i tots. Els costos de no fer res, tant els ambientals, econòmics, socials com també els humans, són massa alts. És temps d'actuar.

El paper de l'educació ambiental esdevé essencial en aquest procés de canvi, ja que es recorre a la intel·ligència col·lectiva i a la col·laboració entre tots els moviments que aspiren a transformar la societat en la qual vivim a través de l'acció. Motivar, promoure, facilitar, orientar, acompanyar l'acció és part del treball educatiu per a la transformació ecosocial amb una visió de futur des de l'esperança.

Volem que les VI Jornades d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana siguen el lloc de trobada de totes les persones vinculades a l'educació ambiental. Unes jornades per a analitzar el seu paper en la transformació col·lectiva de la societat, per a teixir aliances amb les diferents “educacions” complementàries, per a conéixer experiències transformadores que ja s'estan duent a terme, i per a impulsar l'acció transformadora. Per a aquest propòsit, durant tres dies reflexionarem, debatrem i exposarem experiències sobre diferents temes i a través de diferents dinàmiques (conferències i debats). A més, hi haurà espais oberts per a la presentació d'iniciatives i experiències en format de comunicació oral o de taller, així com una fira d'equipaments i entitats reservada per a la sessió matinal del dissabte.

Amb l’objectiu de facilitar l’assistència a les jornades a aquelles persones que tinguen menors al seu càrrec, hi haurà un servei d’animació infantil i juvenil el dijous 29 i divendres 30 de setembre, de 15:30 a 20:00h.

 

RECOMANACIONS

  • A la UJI hi ha dispensadors d’aigua potable. No t’oblides de portar la teua botella.
  • Desplaça't de manera sostenible. Preferentment a peu, en bici o en transport pùblic. Recorda les ofertes que ofereix RENFE en aquestos moments, i si has de vindre en cotxe, procura compartir.

 

Durant els tres dies de les jornades el centre romandrà tancat per a les visites.