El CIEF i el Dia de l'Arbre

El CIEF i el Dia de l'Arbre

Plantació d'arbres al CIEFEl 31 de gener es celebra el Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana. En el marc de la celebració, la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ofereix a entitats i institucions plantons de diferents espècies forestals per dur a terme reforestacions en entorns naturals.

La campanya del Dia de l'Arbre, que s'allarga durant el mesos de gener i febrer, representa una intensa activitat en el CIEF, particularment del seu viver forestal. Des del centre es coordinen les sol·licituds de planta que fan ajuntaments, centres educatius i associacions de la província de València. En la campanya del Dia de l'Arbre de 2019 el CIEF va repartir un conjunt de 20.000 plantes, amb les quals es van fer efectives les diferents plantacions.

La Generalitat Valenciana va declarar oficialment el 31 de gener com a Dia de l'Arbre de la Comunitat Valenciana, mitjançant el Decret 17/1990, de 15 de gener, del Consell. Posteriorment es va publicar l'Ordre de 20 d'octubre de 1995, de la Conselleria d'Agricultura i Medi ambient, per la qual es regula la venda en els vivers forestals de la Generalitat Valenciana i el lliurament de plantes amb motiu del Dia de l'Arbre. L'Ordre regula el lliurament gratuït de plantes a col·legis, instituts, entitats sense ànim de lucre, ajuntaments i particulars per a les plantacions en el marc de la campanya del Dia de l'arbre. Únicament s'estableix la necessitat de comptar amb el permís dels propietaris dels llocs en què es realitzen les plantacions i l'obligació d'assessorar-se a través dels agents ambientals de la zona i tècnics forestals en la forma d'executar les plantacions.

Normativa

Listado documentos