Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista riu

 

 

El Paratge Natural Municipal conegut com Racó de Sant Bonaventura - Canalons es localitza en el terme municipal d'Alcoi, en la província d'Alacant.

El Racó de Sant Bonaventura - Canalons coincidix amb el tram alt del riu Polop i destaca principalment per presentar un curs discontinu d'aigua durant tot l'any, amb la flora i vegetació característica d'este tipus d'ecosistemes, i per presentar un elevat valor paisatgístic amb grans penyals llaurats sobre les roques calcàries per l'acció erosiva del riu Polop.

Cal destacar especialment la seua condició de corredor ecològic entre el Parc Natural de la Font Roja i el Parc Natural de la Serra de Mariola.

A l'anterior cal afegir que el Racó de Sant Bonaventura - Canalons és un dels enclavaments emblemàtics del municipi d'Alcoi, donada la gran tradició que existix entre els alcoians de freqüentar este paratge com a àrea d'escampament, per la seua proximitat al nucli urbà.

En el Racó de Sant Bonaventura - Canalons es conjuguen perfectament dos de les premisses bàsiques necessàries per a la declaració d'un espai natural protegit, com és, en primer lloc, presentar ecosistemes singulars que necessiten ser preservats i, en segon lloc, l'elevat ús públic del mateix, que ha de ser ordenat.