Empremta de carboni

Empremta de carboni

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana calcula, tracta de reduir, compensar i comunicar la seua petjada de carboni des de l'any 2008, com a part del seu compromís amb la gestió ambiental exemplar de les seues instal·lacions i activitats, i com a part important del seu projecte educatiu.

El càlcul de la petjada de carboni dels esdeveniments que organitza el CEACV és una part més d'aquest compromís i comença en el mateix moment que es planifica, per a tractar de minimitzar els impactes, en forma d'emissions, de la realització d'aquests. Les últimes Jornades d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana, realitzades el setembre de 2018, van generar un total de 3,6 tones de CO2 eq, que van ser posteriorment compensades a través de l'empresa ECODES en un projecte d'agricultura orgànica en comunitats indígenes de Guatemala. Fruit d'aquesta experiència i de la trajectòria del CEACV en aquesta matèria, en les VIJEACV també abordarem el càlcul de la petjada de carboni associada als desplaçaments que totes les persones vinculades a les mateixes generen, és a dir: organització, ponents, conferenciants, talleristes i públic assistent.

Per a això hem dissenyat la següent metodologia:

1. Si eres PÚBLIC ASSISTENT: Te demanem que pares atenció a les indicacions del personal del CEACV, a la recepció de la seu de les jornades i a la cartelleria que hi haurà a les sales.

(1) Les dades de desplaçament de cada assistent es recolliran a través d'un formulari en línia al qual s'accedirà amb un codi QR. És molt senzill i et portarà menys d'un minut completar-lo.

(2) Les dades es recullen per dies, de manera que cada dia que assistisques hauràs de completar el qüestionari.

(3) En la recepció i en totes les sales habilitades per a les jornades trobaràs un cartell com aquest. El codi QR et portarà al formulari i cada dia tindrà un color diferent perquè no els confongues i recordes que has de fer-ho.

 


 

2. Si eres CONFERENCIANT, PONENT o TALLERISTA: El personal del CEACV es posarà en contacte amb tu per a recollir les dades de desplaçament.