Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista panoràmica

El Paratge Natural Municipal 'Sant Pasqual-Torretes' es localitza a l'est del nucli urbà d'Ibi, enclavat en la Serra dels Barracons.

El Paratge conforma un paisatge típic de bosc mediterrani dominat majoritàriament per matoll i vegetació de port davall encara que també s'observen pins fruit de la reforestació. La Sierra del Menejador delimita el Paratge per la seua zona nord.

Gran part del Paratge està inclòs en el Lloc d'Interés Comunitari (LIC) denominat LIC Serres de Mariola i el Carrascar de la Font Roja i en la seua totalitat dins de la ZEPA 'Sierra de Mariola i Carrascar de la Font Roja'.

Hi ha una senda de xicotet recorregut PR-127, 'Camí dels Geladors'que recorre les finques de Sant Pascual i Torretes.

El Paratge en la seua part més alta inclou en el seu interior part de la microrreserva de flora denominada 'Mas de Torretes'.

El Paratge constituïx un destí d'interés per al turisme rural, per a la realització d'activitats i esports a l'aire lliure com: el senderisme, bicicleta de muntanya, etc., sempre que es realitzen respectant l'entorno.nLa zona té excel·lents aptituds per a l'escampament de la població, per a passejar, descansar o contemplar el paisatge.