Organismes

Portals

PNM Font del Baladre Fontanars Riu d Agres - Muro de Alcoy

Natura - Fauna

Natura - Fauna

Gripau comú

 

Blavet

El Paratge presenta una fauna d'interés associada al medi aquàtic: en el riu Agres apareixen dos espècies de peixos autòctones (el barb mediterrani i el tros) .

 

A més estan representades diverses espècies d'amfibis i rèptils incloses en el Catàleg Valencià de Fauna Amenaçada, dins de la categoria de 'protegidas': el renoc comú, la granota comú, la serp verda i la tortuga leprosa.

 

El mamífer més característic del riu és la rata d'aigua (Arvicola sapidus) , encara que podem trobar altres que sense estar lligats a l'aigua campegen pel riu a la cerca d'aliment o refugi, com són la fagina (Martes foina) o la geneta (Genetta genetta) .

 

No obstant això, amb diferència el grup més divers és el de les aus. Cal ressaltar algunes espècies sedentàries com la fotja comuna, el blauet o el trist. A l'estiu podem observar la xitxarra comuna, l'abellerol i el terrier comú. A l'hivern trobem la mosquitera comuna i la bugadera blanca. A més ocasionalment es poden veure exemplars d'agró blava, garseta comuna i ànec collverd.