Sector empresarial

Sector empresarial

El canvi climàtic augmenta els riscos climàtics en totes les regions i en tots els sectors, en particular els sectors empresarials seran vulnerables a l'efecte del canvi climàtic, sent necessària la seua adaptació per a evitar majors pèrdues o fins i tot la seua inviabilitat empresarial. La necessitat de desenvolupar productes i serveis que ajuden a gestionar l'exposició als riscos climàtics és al seu torn una oportunitat per a les empreses, no sols per a ser resilients, sinó també per a posicionar-se en el mercat.

Les respostes climàtiques i les opcions d'adaptació poden elaborar-se en el marc de l'Agenda 2030 alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible. Aquest ha sigut el marc de col·laboració entre la Conselleria i el Consell de Cambres de Comerç per a incorporar la perspectiva climàtica en la gestió de les PIMES de la Comunitat Valenciana.

Per a això s'estan desenvolupant accions com  el Pla d'Acció per a la Integració dels ODS en les PIMES, la Guia per a la integració de la perspectiva climàtica en les PIMES i una sèrie de jornades on s'aborden les implicacions empresarials enfront de riscos, vulnerabilitat, oportunitats i instruments de gestió. El 21 de setembre de 2022 es realitzarà la jornada de “Producció i consum responsable. El paper de les empreses en la lluita contra el canvi climàtic” en la Cambra de Comerç d'Alacant. Conveni Consell Cambres