Clips per salvar el món

Clips per salvar el món

Clips per salvar el món forma part d'un projecte treballat i coordinat amb el Consell Escolar de la Comunitat Valenciana. Uns personatges, un còmic que cobra vida audiovisual a través d'històries vàries en què els personatges (creats pel mateix alumnat) es fan preguntes sobre aspectes ambientals i que redunden en el canvi climàtic.

Uns alienígenes que fugen del seu planeta, Punxor, i que pensen que en la Terra encara poden respirar aire pur. Són històries sobre malbaratament alimentari, consum energètic, prevenció d'incendis i uns altres aspectes, en definitiva, valors ambientals que conclouran en un primer episodi que recopilarà aquests i més temes d'una història que no ha fet més que començar.

L'objectiu és treballar des d'edat molt primerenca amb l'alumnat en valors i educació ambiental. Per a això, com a complement als audiovisuals, el Centre d'Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana ha preparat una "Caixa de recursos educatius per a l'emergència climàtica", materials que podran utilitzar els professors a l'aula.

 

BLUP i l'ESPERIT DE L'AIGUA arriben a la Terra des del planeta Punxor per a advertir-nos que els problemes ambientals requereixen la nostra acció decidida i ferma per a solucionar-los. Es troben amb MAR, AYOUB i els seus amics.

 

MAR reflexiona sobre el desaprofitament alimentari i com ens afecta en el nostre dia a dia.

L'ESPERIT DE L'AIGUA ens explica aquest recurs essencial per a la vida dels éssers vius en el nostre planeta.

AYOUB aposta per una gestió eficient de l'energia i l'ús d'alternatives renovables.

 

GLUB ens adverteix de la importància de la prevenció en els incendis forestals i com hem de conservar i apreciar la naturalesa.