Fent camí

Fent camí

Programa de sensibilització ambiental per als empleats públics que ve a donar continuïtat als anteriors "Tota pedra fa paret" i "Tin les claus". Els empleats públics constitueixen un col·lectiu nombrós, dinàmic i influent en la nostra societat. Promoure canvis cap a comportaments més responsables i sostenibles en aquest col·lectiu té, evidentment, un gran impacte a nivell social, econòmic i ambiental. Conscients d'això, des de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, de nou posem en marxa un programa de sensibilització i conscienciació ambiental, amb el principal objectiu d'aconseguir que cada vegada més empleats públics s'impliquen i assumisquen el repte de transformar la societat.
Hi ha un Camí cap a una societat més justa i equitativa a nivell social, ambiental i econòmic, un recorregut que s'inicià fa ja temps i que es va traçant a mesura que fem passos. Com més persones siguem caminant juntes, molt més avançarem.
Fent camí tindrà com a inspiració i referència els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

 

OBJECTIUS

Transformar la societat, canviar el comportament de les persones, per a aconseguir un món més just i responsable amb el medi ambient i els altres, és l'objectiu fonamental de l'educació ambiental, un objectiu ambiciós que implica un Camí al qual cal sumar a tots els actors socials: persones, institucions, ONG, associacions, etc.
Tenim el deure de caminar de forma més respectuosa pel planeta, més empàtica amb els problemes socials i econòmics dels altres, més implicada en les qüestions ambientals, i assumint que cadascuna de les nostres accions, ací i ara, tenen una repercussió que traspassa les nostres fronteres i les nostres vides.
En aquest Camí, els ODS constitueixen un referent, una guia que ens acompanya i inspira.
El programa que proposem naix amb el doble objectiu de conscienciar i implicar els empleats públics en el camí de la sostenibilitat, al mateix temps que apropar els ODS i les seues metes a aquest col·lectiu. Tot açò, amb informació actual i de rigor.

  • Donar a conèixer, acostar els ODS als empleats públics amb la finalitat que puguen servir-los d'inspiració i guia.
  • Conscienciar sobre la importància de les nostres accions ací i ara, assumint la nostra responsabilitat en les conseqüències globals que aquestes accions provoquen.
  • Donar una visió holística de la societat, on els problemes socials, econòmics i ambientals estan profundament entrellaçats, així com les seues possibles solucions.
  • Provocar el pensament, la reflexió dels empleats públics així com inspirar i promoure canvis de comportament en aquest col·lectiu.
  • Aportar coherència en les accions i estratègies de Govern.
  • En definitiva, continuar el camí que vam emprendre amb el Tota Pedra Fa Paret i Tin les Claus.

 

17 ODS - 17 missatges

Listado documentos