Estimem la Posidònia - capçalera

Estimem la Posidònia

Estimem la Posidònia


 

 

Aquesta campanya de sensibilització i divulgació ambiental naix fruit de la recent aprovació del Decret 64/2022, de 20 de maig, del Consell, per a la conservació de praderies de fanerògames marines en la Comunitat Valenciana.

Les praderies de Cymodocea nodosa i, especialment, les de Posidonia oceanica (posidònia), constitueixen la comunitat bentònica més important de les àrees costaneres del Mediterrani pel seu rellevant paper ecològic. Aquestes praderies són una gran font d'oxigenació i producció de matèria orgànica, amb el que contribueixen al segrest de CO₂ i, per tant, a la mitigació del canvi climàtic. D'altra banda, ajuden a mantindre l'estabilitat dels sediments, atenuant l'energia d'onatge i corrents, i per tant possibiliten la conservació de les platges. Aquest paper l'exerceixen fins i tot després de morir, ja que les acumulacions de fulles mortes protegeixen les platges de l'erosió. Finalment, en les praderies viuen més de 400 espècies de plantes i 1.000 d'animals, de les quals moltes són d'interés comercial i algunes estan seriosament amenaçades.

La Generalitat Valenciana ofereix aquesta campanya per al seu ús per totes aquelles entitats i persones interessades en la sensibilització i divulgació dels valors ambientals d'aquests ecosistemes marins. D'aquesta manera, tots els materials d'aquesta pàgina web són lliures per a la seua impressió i difusió en format físic i digital, i es permet la col·locació de logos de les esmentades entitats en els productes editats.

La campanya es dirigeix a l'usuari general de platges i altres espais litorals i a l'usuari d'embarcacions d'esbarjo.

Listado documentos