Setmana Europea de Prevenció de Residus

EWWR

EWWR

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus (EWWR és el seu acrònim en anglés) és una iniciativa que té la finalitat de promoure i desenvolupar durant una setmana accions de sensibilització sobre la generació i gestió de residus i el consum sostenible de recursos.

Anima a participar a tota la societat a través dels diferents sectors i col·lectius que la componen (autoritats públiques, entitats privades, societat civil i ciutadans individuals).

La finalitat de l'EWWR és sensibilitzar i conscienciar la societat sobre prevenció de residus, reutilització de productes i el reciclatge de materials, a més de donar a conéixer les polítiques europees i dels estats membres relacionades amb la matèria.

Aquesta finalitat es concreta en els objectius següents:

  • Destacar el treball dut a terme pels participants en la campanya i donar-li visibilitat.
  • Mobilitzar i animar els ciutadans europeus a participar entorn de 4 temes d'acció que es proposen en cada edició.
  • Reforçar les capacitats dels participants, proporcionant-los eines de comunicació i formació adaptades a les seues necessitats.
  • Avaluar l'impacte de les accions i campanyes de comunicació a partir de canvis en el comportament respecte a la manera de consumir i gestionar els seus residus.

L'edició de l'any 2023 de l'EWWR se celebrarà del 18 al 26 de novembre. Per a participar-hi, del 25 de setembre al 9 de novembre, podeu registrar les vostres activitats en la pàgina web de la campanya.

Setmana Europea de Prevenció de Residus

Altres comunitats autònomes també participen en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. En les pàgines webs podeu trobar gran quantitat d'informació sobre el desenvolupament de la campanya en el seu territori, a més de projectes que us serviran per a millorar els vostres. A continuació us deixem els enllaços a les pàgines web: