ESMORZAR RESIDU ZERO

ESMORZAR RESIDU ZERO

(CAMPANYA EXCLUSIVA PER A VISITES DE CENTRES ESCOLARS)

 

Durant la visita, l'esmorzar es durà a terme en les nostres instal·lacions i per tant proposem un ESBARGIMENT RESIDU ZERO EN EL CEACV per a tot l'alumnat i professorat.
 

Com fer-ho?

En acceptar el repte, cal indicar en l'apartat d'OBSERVACIONS del formulari per a concertar la visita que voleu participar-hi.

En arribar al CEACV, l'educadora/educador que rep el grup, l'acompanya a l'espai per a l'esmorzar i comprova in situ en quin grau i com compleix el compromís de residu zero cada grup.

Des de les nostres xarxes socials es compartiran imatges del centre educatiu esmorzant en el CEACV, mostrant com es duu a terme el repte. A més, s'inclourà en una llista de centres educatius que han assumit i complit el repte, que apareixerà posteriorment en la nostra web.

 

 

D'on sorgeix aquesta iniciativa?

Esmorzar Residuo Zero és una iniciativa idea de Cooltureco, un projecte educatiu que desenvolupen xiquets i xiquetes de 5é de primària a Galícia i que s'enfoca en la cultura i l'ecologia, i el col·lectiu , un grup de docents que tracta d'unificar totes les mesures de suport que mostren als seus estudiants sobre la crisi climàtica.

Residu Zero consisteix a portar els esmorzars al col·legi sense cap mena de residu, és a dir portar cantimplora per a les begudes en comptes de botelles d'aigua de plàstic i tupper per als entrepans. galetes, fruita ... en compte de portar plàstic, paper d'alumini, i en general, embolcalls d'un sol ús.
 
Els tipus d'esmorzar es classifiquen de la següent manera:
- SENSE RESIDU: berenars sense residu (en carmanyola i cantimplora)
- RESIDU RECICLABLE: berenars amb residus reciclables (bevibles, brics de suc, iogurts, etc.)
- RESIDU TOTAL: berenars amb residu (entrepans embolicats en paper alumini, brioixos i galetes embolicats en plàstics d'un sol ús).
 
Cada dia registren les dades i a final de la setmana fan recompte, a final de mes un gràfic per a comparar els resultats i l'evolució del programa. En Cooltureco i Teacher For Future Spain estan orgullosos i orgulloses d'haver llançat aquesta iniciativa, i veure com es van conscienciant més persones en tota Espanya.
També des de Teachers for Future Spain, us conviden a participar en el programa "Esmorzar Residuo Zero" que començarà el curs 2019/2020. Aquest programa consisteix a motivar l'alumnat perquè en els seus esmorzars o berenars no hi haja residu, és a dir el mínim possible. Per a això hauran d'usar envasos retornables com ara carmanyoles per a sòlids i cantimplores per a l'aigua a fi d'eliminar les botelles de plàstic i els envasos d'un sol ús com ara plàstics, paper d'alumini, etc.
Tenint en compte que la primera "R" de l'ecologia és la REDUCCIÓ, els docents tenim un paper important incentivant aqueixa reducció de residu d'una forma senzilla.