Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Brollador de  la Esperanza

El Paratge Natural Municipal 'La Esperanza', està localitzat en el terme municipal de Segorbe. La Muntanya que dóna nom al paratge es correspon amb un xicotet turó que s'alça fins una altura màxima de 445 m (en la xicoteta esplanada en què es troba l'ermita i les ruïnes del monestir) , des d'un nivell de cota dels terrenys que li rodegen entorn dels 400 m. El punt de menor altitud del Paratge es troba en el brollador de l'Esperanza amb 395 m.

La muntanya de l'Esperanza està rodejada d'una banda per zones de cultiu, principalment en els sectors nord i oest, i d'una altra, per zones urbanitzades i industrials, al sud i este. D'esta manera el Paratge apareix com un xicotet enclavament de vegetació forestal que destaca sobre el seu entorn pel fet que es tracta d'un turó que s'eleva sobre la plana.

Pel que fa a la cobertura vegetal, són les masses de pineda, vegetació predominant en l'espai, les que definixen i caracteritzen el paisatge, tenint com resultat una acceptable qualitat paisatgística i ambiental, que es veu afectada negativament per l'àmplia xarxa de pistes que ho recorren concèntricament des de la base fins a la cima.