Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

 

Vista general

L'espai de la "Mola de la Vila" de Forcall està declarat Paratge Natural Municipal pels seus mèrits paisatgístics, ecològics i de patrimoni cultural.


La seua superfície total és de 128 hectàrees. Es troba ubicat a cinc Kilòmetres de Forcall, tal com s'ascendeix pel camí rural de Forcall a Todolella, desviant-nos posteriorment per la pista des dels 707 metres d'altitud de Forcall fins als 946 del cim de Sant Marc, el qual és un lloc idoni per contemplar les precioses vistes dels voltants: Forcall, Sorita, Morella, Villores, Ortells, Todolella i Castellfort. Destacant també les moles del voltant; Encamaràs, Garumba, Saranyana així com les riberes dels rius Morella, Caldes, Cantavella i Bergantes. A més a més, en el mateix cim s'ha ubicat un mirador turístic mediambiental que permet una major informació i descripció de les característiques de l'entorn.


El paratge va patir un incendi que va afectar l'any 1994 a gran part de la comarca dels Ports, no obstant, la regeneració ha estat molt positiva, creixent tot tipus de vegetació autòctona de la zona.