EWWR 2023

EWWR 2023

 

 

Amb el lema "Envasos, no et deixes embolicar!” celebrem una nova edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus també coneguda per les seues sigles en anglés EWWR- European Week for Waste Reduction.
Et convidem i animem a participar en aquesta nova edició que tindrà lloc del 18 al 26 de novembre del 2023.

 

01 Com podem participar-hi:

Si et trobes dins de qualsevol de les categories següents, pots participar amb qualsevol tipus d'activitat que pretenga sensibilitzar en la prevenció i/o gestió sostenible dels residus (xarrades, campanyes informatives, tallers, jornades, etc.)

 

  • Administració / autoritat pública

  • Associació /ONG

  • Empresa / indústria

  • Centres educatius (escola, institut, universitat)

  • Ciutadans individuals

 

Per a registrar les teues accions, recorda que has de donar-te d'alta com a participant; la inscripció romandrà oberta fins el 9 de novembre.

 
Abans d'emplenar el formulari d'inscripció, has de llegir i acceptar les condicions estipulades en la Carta de compromisos dels participants de la EWWR.
 
En el web de la EWWR trobaràs molta informació, idees que et poden inspirar per a les teues accions, materials i eines de comunicació per a descarregar.

Segueix en les xarxes socials l' EWWR:

#ewwr2023 #packaging #envasos #dontgetwrappedup

 

 

02 Premis EWWR:

Procés de selecció:

Els responsables d'accions interessats que la seua acció siga considerada en el procés de selecció per als premis EWWR han d'indicar-ho en el formulari de registre. Si no s'hi esmenta específicament, l'acció no es tindrà en compte per als premis.
Després de cada edició de l'EWWR, cada coordinador (en el nostre cas, la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori) preselecciona un màxim de 6 accions que hagen tingut lloc en la zona que coordina (una per categoria), basant-se en els criteris següents:

  • Aspectes de visibilitat i comunicació

  • Qualitat del contingut

  • Originalitat i exemplaritat

  • Impacte durador i l'avaluació d'aquest 

 

El jurat:

El jurat, designat per la secretaria de la campanya, està compost per personalitats del sector ambiental reconeguts en l'àmbit d'Europa, a més de professionals en el camp de la gestió de residus. S'encarreguen d'examinar les accions preseleccionades pels coordinadors EWWR, i designen un guanyador per a cada una de les 6 categories, segons els criteris esmentats.

 

 

03 Preguntes freqüents:

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus és un projecte comú que es desenvolupa simultàniament en 34 regions europees i que compta amb el suport de la Comissió Europea.

Compartim l'enllaç a la pàgina de l'Agència Catalana de Residus (que ha participat com a soci en aquest projecte europeu des de la primera edició en 2009) en la qual podeu trobar respostes pràctiques a moltes de les qüestions que puguen sorgir-vos: preguntes freqüents.

 

04 Material de descàrrega

Enllaç als materials de descàrrega per al seu lliure ús.
 
 

Infografia: Impactes ambientals dels envasos i residus d'envasos

Listado documentos