Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Aigua del Túria

El Paratge Natural Municipal 'Los Calderones' es localitza en el terme municipal de Chulilla, en la província de València, comarca de Los Serranos, situant-se a l'oest del terme municipal, en la confluència amb els termes de Loriguilla i Sot de Chera.

L'àmbit del Paratge Natural Municipal Los Calderones està format per les Falçs del riu Túria i muntanyes adjacents, des del peu de presa del Pantà de Loriguilla i el barranc de Vallfiguera.

El riu Túria, al introduir-se a Chulilla, ha creat una profunda gola de parets verticals que travessa la roca calcària i constituïx un espectacular canó, que pot ser considerat un dels racons més bells de la Comunitat Valenciana. Dins del paratge han de destacar-se dos enclavaments característics: 'Los Calderones' i 'El Charco Azul'.

El paratge natural 'Los Calderones' rep el seu nom del lloc característic on afluïx el barranc de la Cava procedent del terme de Llosa del Bisbe amb el Túria, just on canvia bruscament de direcció, formant una gran falç.

Un altre aspecte destacable del Paratge és el seu gran valor quant a l'ús recreatiu i de gaudi de la naturalesa. Com ja s'ha exposat, el riu Túria constituïx en esta zona un element de gran atractiu paisatgístic, que es traduïx en una important afluència de visitants, que disfruten de belles panoràmiques recorrent les diverses sendes existents en la zona.