Organismes

Portals

Característiques generals

Característiques generals

Vista general

 

El Barranc de la Fosch té una superfície de més de 600 ha i constituïx un dels paratges més naturals de la província de València (tenint en compte la seua proximitat a grans nuclis de població) , pel fet que els efectes de les actuacions humanes passen desapercebuts, augmentat la qualitat global del paisatge.

Situat en la Serra Grossa, element que delimita les comarques de la Costera i el Vall d'Albaida, atresora una gran bellesa paisatgística, on els barrancs i les formes del relleu es combinen amb la vegetació mediterrània.

El Paratge limita al nord amb el riu Cànyoles, del qual és un afluent principal el Barranc de la Fosch. El riu circula pràcticament sec durant gran part de l'any, facilitant l'accés al Paratge. L'entrada al Barranc de la Fosch és clarament identificable per la vall que formen les muntanyes, que actuen com un portal.

En el Barranc de la Fosch es practica la caça, l'apicultura i també sol ser lloc d'arreplega (per a ús propi) de diversos tipus de plantes aromàtiques, espàrrecs i mores.