Organismes

Portals

Patrimoni cultural

Patrimoni cultural

Detall del Castell de la Encomienda

Castell de la Encomienda d'Enguera de l'Orde de Santiago

Es tracta d'una fortalesa musulmana, construïda entre els segles XI i XII, i és un Bé d'Interés Cultural. En l'actualitat s'aprecien distints trams de muralles que delimiten un doble recinte. L'inferior conserva nombroses restes islàmiques i forma un antemuro als peus del castell principal.

De l'època en què la fortalesa estava en ús cal ressenyar també el cridat Pont de la Divina Pastora, construcció medieval que encara perviu i que servia per a connectar la vila amb el castell salvant el barranc de La Mota. En les seues proximitats poden observar-se restes de la calçada que comunicava ambdós punts.

 

Ciutat ibèrica de Turó Lucena

Fins al moment Turó Lucena és sens dubte el major jaciment d'època ibèrica i el més interessant de la comarca de la Canal de Navarrés.

El jaciment arqueològic de Turó Lucena d'Enguera es localitza en un turó de 429 metres d'altura màxima i amb una altura relativa respecte al pla de 110. Forma part d'una xicoteta serra paral·lela a la Plana d'Enguera, localitzada al nord d'esta. L'extensió del jaciment supera àmpliament les 5 ha de superfície.