Organismes

Portals

Vegetació

Vegetació

Vegetación general

Vista general de la vegetació

 

 

Jara blanca

Flor de l'estepa blanca

 

 

 

 

El paratge alberga una vegetació formada principalment per matoll arbustiu, i forma una típica garriga mediterrània, amb espècies com el coscoll (Quercus coccifera), el llentiscle (Pistacia lentiscus), la gatosa (Ulex parviflorum), el bruc d'hivern (Erica multiflora), l'albaida (Anthyllis cytisoides), el margalló (Chamaerops humilis), l'aladern (Rhamnus alaternus), l'arçot (Rhamnus lycioides) i el càdec (Juniperus oxycedrus), com a arbustos de major port.

 

A aquest matoll arbustiu s'uneix un estrat de vegetació de menor port format principalment per labiades com el romer (Rosmarinus officinalis), el poliol (Teucrium polium), el timó (Thymus vulgaris) o la pebrella (Thymus piperella), espècie endèmica del territori valencià; per cistàcies com l'estepa blanca (Cistus albidus), el romer mascle (Cistus clusii) o l'estepa borrera (Cistus salvifolius) i per algunes espècies de lleguminoses i gramínies.

 

L'estrat arbori el formen principalment exemplars de pi blanc (Pinus halepensis), que formen un dosser molt clar i irregularment distribuït. També poden trobar-se xicotets grups de carrasques (Quercus rotundifolia), garroferes (Ceratonia siliqua) i oliveres (Olea europaea).

 

Puntualment  és possible trobar espècies lianoides com la rogeta (Rubia peregrina), l'arítjol (Smilax aspera), la vidiella (Clematis flammula) i l'esbarzer (Rubus ulmifolius).